A+ A- Contrast
«Είχα ξεχάσει χρόνια τι θα πει να σε ξυπνάει ο ήρεμος παφλασμός του κύματος της θάλασσας, όπως τα καλοκαίρια τότε που ήμασταν παιδιά και αποκοιμόμασταν κατάχαμα στην αμμουδιά να μετράμε τα αστέρια...»
κρατήσεις προσφορές book on-line

Oι Chef μας

Σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ,είναι ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας.

Έχει σπουδάσει στην Ελλάδα και στην Γαλλία –όπου και εργάστηκε για το διάστημα 1986-1992

Είναι  ένας από τους πρώτους  σεφ που ασχολήθηκαν  με την ελληνική κουζίνα και που με πρωτοπόρο τρόπο τόλμησαν  να βγάλουν  στην επιφάνεια  ξεχασμένα υλικά ( άγρια χόρτα, χαρούπι, … )και να  τα σερβίρουν στα γαστρονομικά τραπέζια   και χαρακτηρίζεται από μια  μεγάλη αγάπη για το επάγγελμα του και  αδυναμία  για τα προϊόντα της ελληνικής φύσης.

Είναι γαστρονομικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο εξωτερικό για τον ΟΠΕ(Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου), στα Ηνωμένα Έθνη υπό την προεδρία της Ελλάδας, στο Fouquet’s στο Παρίσι, στα Culinary Institut of America της Νέας Υόρκης και του Σαν Φραντσίσκο και τα  τελευταία δύο χρόνια στην Ελβετία στο Lausanne-Palace, όπου και αναλαμβάνει επί 15 μέρες ένα φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας με εξαιρετική ανταπόκρισή τόσο από το κοινό όσο και τα ελβετικά ΜΜΕ.

Συγγραφέας του βιβλίου «Τα καλύτερα μου» από τις εκδόσεις Καστανιώτη- αρθρογράφος  του περιοδικού «Gourmet» της εφημερίδας «Βήμα».

Σήμερα, τοποθετεί την υπογραφή του  στα μενού επιλεγμένων γαστρονομικών προορισμών που έχουν έντονη  ελληνική προσωπικότητα  και στα οποία κυριαρχούν  τα αρωματικά βότανα που κάνουν τα πιάτα του αναγνωρίσιμα , ακόμα και στους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους :

Το εστιατόριο «ΕΛΙΑ» στο Ντουμπάι με συνεχόμενα βραβεία  από το περιοδικό TIMEOUTως ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά  εστιατόρια του εμιράτου

Τα «6 ΚΛΕΙΔΙΑ»  στο Πήλιο, Βραβείο  2014  Μοντέρνας Ελληνικής  Κουζίνας,

Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, και πριν από αρκετά χρόνια ξεκίνησε μαθήματα μαγειρικής για παιδιά σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την «κακοφαγία», υποστηρίζοντας ότι και τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γαστρονομική εκπαίδευση.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Του απενεμήθη 11 φορές το βραβείο Ελληνικής κουζίνας (χρυσοί σκούφοι) από το περιοδικό “Αθηνόραμα“.

Ανεδείχθη δύο φορές “Σεφ της Χρονιάς“ από τους αναγνώστες του περιοδικού “Status“.

Το 1991 κατέκτησε στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Στρασβούργου στη Γαλλία το ασημένιο μετάλλιο. 

Το 2006 βραβεύεται από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας σαν «Chef Ελπίδας του μέλλοντος».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Έχει εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό: «Hilton» στο Στρασβούργο, «Elouda Bay», »Εlounda Beach», «Μirabello», «Grecotel Mykonos Βlue», «Grand Resort Lagonissi»,  «12 Απόστολοι», «Κίτρινο Ποδήλατο», «Hytra», «Γιορτή Μπαξεβάνη»  κ. α.

Σήμερα είναι ειδικός γαστρονομικός σύμβουλος στα ξενοδοχεία «Dubai Majestic» στο Ντουμπάι, , «6 Κλειδιά» στο Πήλιο.

Επίσης είναι συνιδιοκτήτης και ιδρυτής του «Catering Γιάννης Μπαξεβάνης» 

 

 

    

     τα καλύτερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην Άφισσο